Любопитно

Димитровград се включва в инициативата „Бъди грамотен“

Димитровград се включва тазгодишното издание на инициативата „Бъди грамотен“, която стартира на 11 май в Габрово, съобщиха организаторите на инициативата от Академика БГ.

От 2009 година Академика БГ провежда Националната кампания „Бъди грамотен“. Целта е да се поощри правилното писане и да се утвърди грамотността като важно умение. В зали или на открито се правят тестове, различни за отделните възрастови групи.

Участниците, които са на ти с правописа, получават награди и грамоти. По време на тестовете специалисти дават безплатни консултации по правопис. Елементи на игра правят правописната надпревара забавна и интересна, особено за малките участници.

Вярваме, че „Бъди грамотен“ е кауза, която си струва. Работим по нея целогодишно и ще се радваме да открием нови съмишленици, казват организаторите. Проявите се реализират с помощта на спонсори и дарители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.05.2024 18:17 18:17

Не съм сигурен, че подобни инициативи ще помогнат, но се надявам

Back to top button