Регион

Ремонтират три кръстовища и подхода на Свиленград откъм Гърция

РемонтътЗапочна ремонтът на три възлови кръстовища в централната част на Свиленград и подходът откъм Гърция, съобщават от администрацията.

Реконструкцията се извършва по проект на стойност 703 267 евро.

Две от кръстовищата – пред пощата и до автогарата, ще бъдат с кръгово движение. Това ще осигури максимална пропускателна способност и по-голяма свобода на движението. И двете възлови места ще бъдат украсени с фонтани и цветни площи. Ще бъдат положени нови бордюри и тротоари и ново асфалтово покритие, ще се поставят нови дъждоприемни и ревизионни шахти и ще се повдигнат съществуващите. Паркоместата пред пощата ще се запазят. На това кръстовище ще има две ленти за движение. Разделителните острови ще са тротоарни площи с видими бордюри. Ще бъдат осигурени и пешеходни преминавания. 

Третото кръстовище няма да бъде с кръгово движение. То ще бъде урегулирано с нова, по-безопасна организация на движението. Там ще се изградят паркинг и зелена площ.

Входът на града откъм Гърция – по бул. „България“ до стария мост на река Марица, ще бъде облагороден и озеленен. Там се предвижда напоителна система, захранвана от сондажен кладенец, и парково осветление с часовников механизъм. Планирани са три пресичания на булеварда, като в средното ще бъдат изградени рампи за преминаване на инвалиди.

Ремонтът Ремонтът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button