Регион

Подготвят защитена зона „Река Марица“

Процедура за обявяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна „Река Марица“ обявиха от Министерството на околната среда и водите.

Тя е разположена в землищата на няколко региона, като в Хасковска област попадат Димитровград, селата Брод, Великан, Злато поле, Крум, Радиево, Райново, Скобелево, Сталево, Черногорово, Ябълково, Любимец, селата Георги Добрево и Йерусалимово, Свиленград, селата Генералово, Капитан Андреево и Момково, Симеоновград, селата Константиново, Свирково, Харманли, селата Бисер, Българин, Доситеево, Преславец, Рогозиново, Шишманово и хасковското село Нова Надежда.

В границите на защитената зона ще бъдат забранени различни дейности, като провеждането на състезания с моторони превозни средства, изграждане на преграждащи речното течение хидротехнически съоръжения, разораване и залесяване на поляни, премахване на синори, каменни огради и живи плетове, палене на стърнища, търсене и проучване на полезни изкопаеми, употреба на торове, извършване на сеч, паша на домашни животни в горски територии.

В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповед режими.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рак
Рак
11.05.2024 10:52 10:52

Защо след като е доказано, че е канцерогенен глифозата, всички житни масиви в Хасковско са напръскани с него. Защо, защо, защо си го причиняваме

Back to top button