Хасково

И РДНСК погна новостоящата се ромска колиба зад гаражите на „Акация“

Незаконно строителство

Сторежът на 27 юни

И Регионалната дирекция за национален и строителен контрол погна новостоящата се незаконно ромска колиба зад гаражите на ул. „Акация“ 5, за която Haskovo.info писа няколко пъти.

Инспектори от община Хасково направиха проверка по случая в края на юни. Оказа се, че метачката от фирма „Титан“ Николина Ангелова е започнала да гради стая, в която да живее.

Тогава служителите на общината й съставиха констативен акт за нарушението и заявиха, че в 7-дневен срок ще бъде издадена заповед за спиране на започналия строеж, след това документацията ще бъде изпратена на РДНСК.

Незаконно строителство

Сторежът на 18 юли

Въпреки това строителството на колибата не само, че не беше спряно, а  20 дни по-късно къщурката беше почти готова.

След наше запитване от края на юли от Строителния контрол съобщиха, че към тази дата преписка от местната администрация не е постъпвала. Въпреки това два дни по-късно инспекторите направили проверка.

На Николина Ангелова е съставен констативен акт за премахване на строежа. Документът обаче може да бъде обжалван. 

След изтичане на 7-дневния срок за възражения преписката ще бъде изпратена на началника на РДНСК Южен централен район, който трябва да издаде заповед за премахване на строежа.

Веднага след като публикувахме информацията за действията на институциите читатели на Haskovo.info изпратиха снимки на къщата, която вече има и покрив.

Незаконно строителство Незаконно строителство

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
02.08.2012 11:51 11:51

Защо се пишат глупости! Елате да видите къщит са вече покрити. Ако някой гражданин си сложи гараж, веднага ще дойдат да го бутнат. За братята роми няма закони! Кой е дискримриминиран в тази държава???

Комшията на къщичките
Комшията на къщичките
14.08.2012 21:28 21:28

Искам да ви кажа, че след 20 години, Хасково ще е една голяма и вуняща ромска махала, но по-лошото е, че не само Хасково ще е така, ами и цяла България!

Ето ви цитатче от една статийка от Март месец….


Държавата дава терени за къщи
Държавата може да предоставя терени за строежа на нови къщи за ромите, обяви вицепремиерът Цветан Цветанов вчера. Той обеща правителството да работи с местните органи за интеграцията на малцинствата.

Не трябва ромите да бъдат представяни в негативен план, има много примери за образовани и успели роми, каза още Цветанов. По думите му са необходими реални политики за интеграцията на малцинствата, тъй като този проблем седи на дневен ред в целия ЕС. Важно е да се възползваме от европейските програми, каза Цветанов. Той добави, че министрите от кабинета са изразили готовност да помагат за подготовка и реализиране на европроекти.“

Останалото може да видите на адреса по-долу или в интернет пространството

http://www.monitor.bg/article?id=317164

До кога
До кога
03.08.2012 21:43 21:43

Не мога да си обясня защо те могат, имат за всичко права, все искат да им се дава и едва ли не целия свят им е задълен за всичко , аман писна ми от тяхната наглост.Всички незаконни къщи на ги събарят

mmm
mmm
03.08.2012 17:49 17:49

mlkk…

da
da
02.08.2012 17:37 17:37

Kolegata otgore pozna,vsichko e dobre ubmisleno.

anonimen
anonimen
02.08.2012 15:34 15:34

Horata ot mahalata tvardiat, che ne im se pravi problem da si vzemat materiali ot podelenieto, zashtoto taka shte razchistiat zastroenata plosht i kato ostane golo prostranstvo pomislete kolko po-izgodna shte e cenata za prilapvane ot poznaite kogo?

гост
гост
02.08.2012 13:45 13:45

Не ми е ясно,защо решихте,че тази къща е основния проблем там?!Не ви ли е ясно на всички,че там няма законна къща,всички до една са незаконни.
Големия проблем на този етап е ,че тази година се строят нови къщи като за последно,по цяла нощ се носят строителни материали от близките поделения,а на сутринта кипи усилен строеж.Колко институции според вас трябва да се самосезират,обаче никои не си мърда пръста,защото така им оттърва?!Цялата ни система е сбъркана тотално и всички си траем!

фен
фен
02.08.2012 12:34 12:34

аз утре почвам да стоя фен клуб и да видя какво щестане сигурно щеме спрът на момента ааааа а тези роми нямали кои даги спре .всички роми в махалата да седят без работа а куките да обикалят из махалата и даим бутат стекове с цигари безпари имам заснет материал с доказателства ка десаим началниците докога господа по този начин аааааааааааа.

гост
гост
02.08.2012 12:29 12:29

Значи така……….. ромите могат да си строят къщички кадето си поискат без разрешение и документация а хората които работят и си плащаме данаци налози неможе каква даржавасме тогава за ени маика за други мащеха нестава така . Трябва тези роми да се научат че така неможе да правят каквотоси поискат и да вдигат палати без натурални актове,кадеса господата невиждатли каквоо става РДНСК дописки или там каквитоса дукоменти предписват към кои ги дават слепилиса каквиса незнам на мимутата все взима решение и судия изпълнител се вика и се бутат до основи както стана с незаконите построики на всякаде по БГ . А ромите на сапун малко съм крае но така немойе повече .

Анонимен
Анонимен
02.08.2012 11:56 11:56

Не са глупости „възмутен“. Една къща да се бутне пак е напредък. Вдигната или не дано да я съборят. Ако така разсъждаваме като тебе да седнем в къщи и да седим и нищо да не правим!

дидо
дидо
24.09.2012 14:57 14:57

Ромите строят а на българтите бутат построиките ако си спомняте преди време на един човек на комплекс веспрема му бутат построиката защо на него я бутат а на ромите от квартала никой не ги закача ?!? много ми е чудно . И за вапросните къщи вече са покрити и живеят в тях !

Back to top button