Хасково

Масларова и Станилов – най-активните депутати от Хасковска област

Народно събраниеДепутатите Емилия Масларова от БСП и Станислав Станилов от Атака са свършили най-много работа от хасковските народни представители през изминалата година, сочи справката на сайта на парламента.

Масларова е рекордьор по отправени питания от парламентарната трибуна – 19. Тя се е интересувала от бъдещето на здравеопазването в Тополовград, начина за контрол на вноса на плодове и зеленчуци от Турция, уволненията в митница Свиленград, мерките за ограничаване влиянието на демографската криза. Депутатът от Коалиция за България е сред вносителите на 4 законопроекта. 

След Емилия Масларова по активност се нарежда Станислав Станилов. Той няма питания към министри, но пък е участвал в създаването на 9 законопроекта.

Трета в класацията е депутатът от ГЕРБ Фани Христова. За година в досието й са записани 3 законопроекта и едно питане от парламентарната трибуна. Въпросът е бил към министъра на труда и социална политика във относно ролята на държавните органи във връзка с осигуряване на правата на децата.

Следващите в класацията по свършена работа са представителите на ДПС Юнал Лютфи и Гюнер Сербест. Лютфи е сред вносителите на два законопоректа, а Сербест е участвал в написването на един закон, но е отправил 3 питания към министъра на земеделието и храните и министърът на регионалното развитие. Той се е интересувал от мерките, ограничаващи земеделските производители да продават продукцията си без регистрация като търговци и от ремонта на пътищата  Долно Черковище – Голям Извор и Книжовник – Стамболово – Голям Извор.

Според дейността на народните представители, изнесена в сайта на Народното събрание, Иван Петров е сред вносителите на един законопроект през изминалата година.

Народно събраниеГЮНЕР ФАРИЗ СЕРБЕСТ

Внесени законопроекти
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергията от възобновяеми източници
Дата на постъпване    07/06/2012

Парламентарен контрол
11/05/2012
Въпрос към Мирослав Найденов, Министър на земеделието и храните относно промени в Закона за стоковите борси и тържища, ограничаващи земеделските производители да продават продукцията си без регистрация като търговци.

19/06/2012
Въпрос към Лиляна Павлова, Министър на регионалното развитие и благоустройството относно основен ремонт на обект „Инженеринг – проектиране и строителство на ПЪТ ІІІ – 593 Долно Черковище – Голям Извор, участък от км. 18+000 до км.38+050.

19/06/2012
Въпрос към Лиляна Павлова, Министър на регионалното развитие и благоустройството относно основен ремонт на обект „Инженеринг – проектиране и строителство на ПЪТ ІІІ – 5074 Книжовник – Стамболово – Голям Извор, участък от 0+000 до км 15+080.


Народно събраниеЕМИЛИЯ РАДКОВА МАСЛАРОВА

Внесени законопроекти
Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване
Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс
Законопроект за допълнение на Закона за насърчаване на заетостта
Законопроект за допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане

Парламентарен контрол
16/09/2011
Въпрос към Стефан Константинов, Министър на здравеопазването относно бъдещето на здравеопазването в Тополовград.

07/10/2011
Питане към Сергей Игнатов, Министър на образованието, младежта и науката относно усвояване на средствата по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, предвидени за образованието.

17/10/2011
Въпрос към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно реализацията на програмите и мерките за заетост и обучение, финансирани чрез държавния бюджет.

17/10/2011
Въпрос към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно реализацията на програмите за социална закрила, финансирани от държавния бюджет.

18/11/2011
Питане към Мирослав Найденов, Министър на земеделието и храните относно реда и начина за контрол на вноса на плодове и зеленчуци от Турция.

13/01/2012
Питане към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно стандартите за финансираните от държавата делегирани дейности през 2012 г., във функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“.

13/01/2012
Питане към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно определяне на дохода за изчисляване обезщетенията за временна неработоспособност, поради общо заболяване, професионална болест или трудова злополука, и начина на изплащането им.

13/01/2012
Питане към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно мерки за създаване на заетост за хората в предпенсионна възраст.

13/01/2012
Питане към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно мерки за ограничаване влиянието на демографската криза.

09/03/2012
Питане към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно мерките за намаляване на младежката безработица.

09/03/2012
Въпрос към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно мерки за най-рисковите групи в резултат на повишаване на цените на горивата, енергията и ръста на инфлацията.

23/03/2012
Въпрос към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно Европейската година за активен живот на възрастните и солидарността между поколенията.

23/03/2012
Въпрос към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно инициативите срещу бедността и социалното изключване.

04/05/2012
Въпрос към Симеон Дянков, Заместник министър-председател и министър на финансите относно уволнения в митница Свиленград.

27/03/2012
Въпрос към Цветан Цветанов, Заместник министър-председател и министър на вътрешните работи относно резултати от издирване.

04/05/2012
Въпрос към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно законосъобразността на уволненията в община Ивайловград.
 Отговорено в зала на 04/05/2012.
04/05/2012
Питане към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно мерки за намаляване на безработицата и увеличение на заетостта в период на криза на пазара на труда.

27/04/2012
Питане към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно мерки за компенсиране на лицата, неполучаващи трудовите си възнаграждения за продължителен период от време.

29/06/2012
Въпрос към Сергей Игнатов, Министър на образованието, младежта и науката относно напредъка при усвояването на средствата от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, предвидени за системата на образованието.

Народно събраниеИВАН ПЕТРОВ ИВАНОВ

Внесени законопроекти
Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс


 

 

 

 

 

Народно събраниеКАТЯ АНГЕЛОВА ЧАЛЪКОВА

Внесени законопроекти
няма

Парламентарен контрол
няма

 

 

 

 

 

Народно събраниеРУМЕН КИРЕВ ДАНЕВ

Внесени законопроекти
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергията от възобновяеми източници

 

 

 

 

 


Народно събраниеСТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ

Внесени законопроекти


Законопроект за българския език
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на животните
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейни помощи за деца
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за събранията, митингите и манифестациите
Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс
Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс
Законопроект за утилизирането (обезвреждането) на боеприпасите

Народно събраниеФАНИ ИВАНОВА ХРИСТОВА

Внесени законопроекти


Законопроект за допълнение на Закона за търговския регистър
Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс
Законопроект за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс

Парламентарен контрол
02/12/2011
Въпрос към Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика относно ролята на държавните органи във връзка с осигуряване на правата на децата, съгласно чл. 9 от Конвенцията на ООН за правата на детето, ратифицирана с решение на ВНС от 11 април 1991 г..


Народно събраниеЮНАЛ САИД ЛЮТФИ

Внесени законопроекти


Законопроект за допълнение на Закона за ратифициране на Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи и на Допълнителния протокол към нея от 20 март 1952 г.
Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.08.2012 11:57 11:57

Ах, тва Катето Чалъкова много работила – всеки месец проверявала в сметката дали са й превели заплатката!

Анонимен
Анонимен
02.08.2012 12:24 12:24

П У Т К И И И…

Анонимен
Анонимен
02.08.2012 12:30 12:30

Защо Фани сте я отдалечили от Ванко,да не би да са се разделили???

Анонимен
Анонимен
02.08.2012 13:49 13:49

че иван петрович е в парламента си е чиста случайност ако бойко го беше шътнал навремето когато взе власта сега иван щеше да е или в ветеринарната лечебница или охранител втокудаинвесткорпорейшънлимитед банк

Back to top button