Избори 2024 - Предизборни публикации

Станислав Анастасов, ДПС: Голямата ни задача е да докараме инвестиции

„Голямата задача на ДПС е да докараме в България онези бизнеси от Германия, Нидерландия, Белгия и Италия, където сега работят нашите братя и сестри. Да ги докараме в нашите общини, да се върнат нашите роднини и приятели и да гледаме заедно децата си“, каза на честванията на 10-то майските събития от 1984 г. в село Караманци, община Минерални бани водачът на листата на ДПС за изборите за народни представители на 9 юни Станислав Анастасов.

Според него ДПС може да спечели три депутатски мандата в Хасковска област.

Вторият в хасковската листа и досегашен депутат Мюмюн Мюмюн призова да се подходи отговорно, да се подкрепят кандидатите на ДПС с №28 за едно стабилно правителство и отговорно управление на страната.

ДПСНа честването беше представена и листата за Европейския парламент, която е водена от единия от председателите на ДПС Джевдет Чакъров. Той благодари на домакините за посрещането и припомни, че мотото на предизборната кампания е „Заедно с хората“. Целта е общeството и гражданите да се поставят в центъра на политиката и всички власти. Стремежът е да се постигне еднакъв стандарт за малките и средни населени места.

ДПС„Трябва да има инвестиции, а за тях трябват квалифицирани кадри. Това става с добро образование и професионална подготовка. Готови сме с визия за реформи в образованието, което да подава кадри“, заяви Чакъров, който постави и акцент върху развитието на селското стопанство. Председателят на ДПС отправи призив за пълна мобилизация, за да може партията да участва във властта не самоцелно, а с ясна визия за подобряване качеството на живот в България и ускореното развитие на страната.

ДПСВтори в листата за евроизборите е заместник-председателят на ДПС, досегашен евродепутат и съпредседател на Европейската либерална партия Илхан Кючюк. Той каза, че трябва да се сложи край на политическата криза в страната. Кючюк посочи, че който има избиратели, структури по места и младежка организация ще спечели изборите и ще управлява, като подчерта важността на предстоящите избори за България и Европейския съюз.

Пред множеството говори и кандидатът за европарламента и досегашен евродепутат Елена Йончева. Тя припомни, че в България е създаден уникален етнически модел, който позволява на страната да върви напред. „Вие сте гарант, че България ще продължи напред мирно“, обърна се към присъстващите Йончева.

ДПСПреди 40 г. в Караманци е първата съпротива в страната срещу така наречения Възродителен процес. Районният мюфтия Ерхан Реджеб и присъстващите се помолиха за жертвите.

На честванията имаше концерт и народни борби с награден фонд 10 000 лева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button