Регион

Санират детска ясла „Пролет“ в Свиленград

Детска ясла ПролетОще една обществена сграда ще бъде санирана от общината Свиленград. Това е детска ясла „Пролет“.

Забавачката ще бъде основно ремонтирана и модернизирана, за да се постигне  високо ниво на енергийна ефективност, съобщават от местната администрация. 

Реконструкцията ще стане възможна по проект на стойност над половин милион лева.   В рамките на една година ще се постави топлоизолационна система на 1125 кв.м външни стени, ще се извърши подмяна на амортизираната  дървена дограма  с пластмасова. Новото остъкляване ще оптимизира разходите за отопление, климатизация и осветление. Предвидено е топлинно изолиране на 1829 кв.м плосък  покрив с мергелна вата, подмяна на луминисцентните осветителни тела и лампи с нажежаема жичка с енергоспестяващи. Пералното помещение ще се оборудва с нова техника. Основно ще се реконструират системите за отопление и вентилация и сградата ще бъде газифицирана. 

Сградата на Детски ясли „Пролет“ е публична общинска собственост, построена през 1978 г. Посещава се от  70 деца, а обслужващият персонал е от 24 човека. 

По различни инициативи и програми поетапно общината извършва саниране на  образователната инфраструктура в града. На всички норми за енергийна ефективност вече отговарят сградите на СОУ „Д-р Петър Берон“, ОУ „Иван Вазов“, ЦДГ „Слънце“, ЦДГ „Радост“, ОДЗ „Зорница“. Сградата на МБАЛ – Свиленград също е санирана от 2006 г., в най-скоро време това ще стане и с  Медицински център 1.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button