Любопитно

Еуфория по Иван Звездев на „Китна Тракия“ на Кенана

Хасковлии извиха опашка за снимки с майстор-готвача Иван Звездев, който тази вечер гостува на Националния събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“ в хасковския парк „Кенана“.

Кулинарно-музикалното шоу на Звездев и Ана Мария трябваше да е в петък, но заради дъжда беше отложено за днес. Заобиколен от десетки почитатели от 16 часа той готви тракийско пиле с булгур.

Продуктите са килограм кромид лук, по килограм зелени и червени чушки, 6 кг. булгур, 20 кг. пиле, червен, пипер, целина, сол, чесън, пипер, ароматни билки, розмарин. Навремето булгурът е бил оризът на българите, уточни Звездев.

Очаква се ястието да бъде готово за час – час и половина, след което ще бъде раздавано на желаещите да го опитат.

От 18 часа за първи път на сцената на събора ще е концерт-спектакълът на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас.

Haskovo.info припомня, че конкурсната програма на събора се проведе в събота.

Хубаво време и много настроение на „Китна Тракия“ в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шеф.
Шеф.
12.05.2024 17:29 17:29

Казва се селяните от Хасково се наредиха ,бутаха и се стигна до бой за порция пиле с булгур . Село село нищо не видели , като видели и полудели .

Баба ви от Мексико
Баба ви от Мексико
12.05.2024 22:14 22:14

Хората вече полудяха от простотия ли, от глад ли , или от това да им е аванта! С право ги наричате селяндури ако така са постъпили!

Анонимен
Анонимен
12.05.2024 23:22 23:22

Всичко е 6 щом казана не са обърнали от бутане ,другата седмица пак и Аз ще ида!

Анонимен
Анонимен
12.05.2024 23:47 23:47

Това по принцип е добро забавление за хората, но не ми се струва, че е подходящо за Китна Тракия пее и танцува. Този събор е за автентичен фолклор и обичаи, а не толкова за забавления за публиката. И все пак води до по-голяма популярност

Back to top button