Спорт

Енгин Исмаил спечели телето на народните борби в Караманци

Енгин Исмаил от Хасково спечели телето на народните борби за празника на село Караманци, посветен на 10-то майските събития от 1984 г., съобщават от Община Минерални бани.

Той победи във финалната схватка Михаил Георгиев от Сливен. Двамата са национални състезатели, посочи Джейхан Тефик, треньор на Клуба по борба „Буря“ – Караманци. В надпреварата за баша тази година участваха 10 борци от Националната спортна академия в София от Хасково, Димитровград, Сливен, Ямбол и Крумовград.

Младите надежди на „Буря“ – Караманци участваха в борбите и спечелиха почти всички първи места при децата, юношите и кадетите, като не се стъписаха пред своите съперници от Крумовград, Кърджали, Сливен, Ямбол, София, Пловдив, Асеновград и Устина – все утвърдени школи в борбата. В категорията мъже до 100 кг. победител бе Адил Мехмедали от Караманци. При юношите до 75 кг. победител стана Беркай Тефик от Караманци, а до 65 кг. първото място спечели Мурат Иляз, също от Караманци.

БорбаПри юношите до 20 г. на първо място се класира Илкер Фахредин от Караманци. Във възрастовата група до 17 г. победител бе друг състезател на Караманци – Еге Местан. Шампион в категорията до 30 кг. стана Тефик Тефик, при 35-килограмовите победител е Есап Чауш, до 38 кг. първото място спечели Атакан Ремзи, а до 42 кг. победител е Мерджан Касим, всичките от „Буря“ – Караманци.

БорбаДруг атрактивен момент тази година бе, че в борбите за първи път се включиха и момичета от клубовете в Пловдив и Раковски, каза още Джейхан Тефик. Той уточни, че преди десетина години в борбите са участвали 1-2 борци от Караманци, а сега, след създаването на клуба по борба и целенасочената работа, неговите борци печелят масово призовите места. Всичко това се дължи и на оказаното внимание и съдействие от кмета на общината Мюмюн Искендер, добави още Джейхан Тефик.

Той отбеляза, че е изключително доволен и от най-малките, тези от подготвителната група, където първи места завоюваха Апсач Адем и Чинар Раим в конкуренция със състезатели от Раднево, Свиленград, Любимец, Харманли, Хасково и Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button