Регион

Контрабандно оборудване за изработка на монети откриха на Капитан Андреево

Контрабандно оборудване за изработка на монети е открито при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Действията са съвместни между Митниците, Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

На 3 май в 20:53 часа на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация. Турският шофьор предоставил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Западна Европа.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са набелязани необичайни плътности в превозвания товар. Сред 126-те декларирани колета с групажна стока, са открити недекларирани изделия със специфично предназначение – за изработка на декоративни монети и реплики на стари монети.

КонтрабандаУстановени са недекларирани 9 матрици за изработване на монети с надписи на турски, 10 огнеопорни съда за топене на метал, една гравираща машина, една индукционна пещ, везна, 30 мерки за пръстени и 3 калъпа.

КонтрабандаНа някои от матриците има обозначения за монети с датировка от 1922 г., което би могло да означава, че са предназначени за изработка на реплики на монети, които са извън обращение, но са били платежно средство от конкретната година. Сред недекларираните стоки са открити и кашони с 12 банкнотоброячни машини.

На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button