Хасково

Гимназиите изпращат абитуриентите от Випуск 2024 – ВИДЕО

Започна официалното изпращане на абитуриентите от Випуск 2024 в гимназиите в Хасковска област.

На пъстрите тържества има много награди за отличниците, цветя, балони, димки и песни. Тържествата продължават и през следващите два дни.

В петък е матурата по български език и литература, а в понеделник е вторият държавен зрелостен изпит по предмет по избор.

182 абитуриенти изпратиха от Езиковата, Лилия Иванова със Златаровска премия

182 абитуриенти изпрати тържествено хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Средният успех на 49-тия випуск от създаването на гимназията е отличен 5,53.

„Това е един от най-вълнуващите моменти. През изминалите 5 години преживяхме много с Випуск 2024. Нашето общо преживяване беше пълноценно и истинско. Пожелавам ви да съхраните ценностите, на които ни учи нашият патрон – любов към знанието, любов към труда и почтеност. Горд съм не само с успехите ви, но и с това, което сте“, каза в приветственото си слово към зрелостниците директорът Деян Янев.

ЕГНосителят на Златаровска премия тази година е Лилия Иванова от 12в клас. Наградата се връчва за отличен успех, за научни и практически постижения в различни научни дисциплини, за успешно представяне на олимпиади, състезания и конкурси и за активна извънкласна и извънучилищна дейност.

За отличен успех, за изключителни постижения в овладяването на немския език и за активна социална ангажираност Теодора Янева от 12а клас спечели наградата на д-р Митко Василев.

Призът на Филип Филипов за извънкласна дейност при учениците получи Габриела Данева от 12в клас, а при учителите – преподавателят по химия и опазване на околната среда Таня Бояджиева.

Шестима ученици си поделиха наградата „Млад предприемач“ на Здравко Марков.

Универсален шампион на сдружение „Алумни“ е Велина Ангелова с подгласници Тома Николов и Елена Тодева.

Наградата за високи постижения в обучението получиха: Кимбърли Тодорова (английски език), Селин Бектеш (немски език), Дияна Янева (испански език), Гергана Димитрова (руски език), Константина Данчева (френски език), Момчил Марчев и Анастасия Влахова (хуманитарни науки), Иван Кадиев (обществени науки), Елена Катранджиева (математически науки), Радомир Ръжев (природни науки) и Георги Георгиев (спорт).

Абитуриентският бал на Езиковата гимназия е на 24 май.

Наградиха отличниците на ПМГ на церемонията по изпращането на випуска

130 абитуриенти изпратиха от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

По традиция паралелките преминаха по червен килим, водени от своите класни ръководители. Всички бяха приветствани от директора Гергана Петрова, която награди отличниците на випуска.

ПМГПочетното отличие „Учител на годината“ заслужи старши учителят по математика д-р Юлия Кръстева. Отличието „Ученик на Випуск 2024“ е за Йоана Ангелова от 12б клас, която получи и наградата „Марко Марков“, връчена й от Здравко Марков.

Най-добър ученик на випуска в областта на литературата е Елис Мюмюн, наградата за успехи по английски език е за Ата Темур, Георги Георгиев получи отличието за постиженията си по математика, Антон Димитров е с наградата за информатика, а Исмет Исмет беше награден за отличното си представяне в информационните технологии.

ПМГМузикален поздрав отправиха от вокалната група към ПМГ с ръководител Велин Петров. Абитуриентският бал на Математическата гимназия е на 25 май.

В Спортното училище изпратиха зрелостниците на патронния празник

В хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“ отбелязаха своя патронен празник и изпратиха абитуриентите си.

Спортно училищеДиректорът Силвия Тенчева поздрави зрелостниците и им пожела успешна професионална реализация. Спортните клубове наградиха свои изявени състезатели.

Спортно училищеДнес се честваха 184 г. от рождението на Стефан Караджа. Малките ученици показаха знания за живота и делото на славния войвода. Бяха раздадени грамоти и награди на изявени спортисти.

Спортно училищеЗавършват 26 спортисти, сред които са тенисистът Адрияно Дженев, Бояна Добрева – хандбал, Ниязи Сеид – борба свободен стил, Емре Гюней – свободен стил борба, Диян Янчев – вдигане на тежести, като всички са златни медалисти.

Изявените спортисти бяха наградени с грамоти от училището и парични награди от спортните клубове.

Последен звънец би за зрелостниците на гимназията по туризъм

Последен звънец би за зрелостниците на хасковската ПГТ „Александър Паскалев“.

ПГТВипуск 2024 беше приветстван под звуците на химна на училището. Директорът Пенка Георгиева пожела успех на абитуриентите, да бъдат креативни, търсещи, мъдри, щастливи и да сбъдват мечтите си. Тя награди най-активните и отлични ученици.

Завършващите бяха поздравени с изпълнение на мажоретния състав и с китка тракийски хора в изпълнение на танцьорите от клуб „Фолклорни ритми“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.05.2024 13:55 13:55

Успех в живота!

Back to top button