Регион

Стартира пленерът „Димитровград 2012“

Библиотеката в ДимитровградЛятната читалня на Градската библиотека „П.Пенев“ в Димитровград днес посреща художниците, дошли за пленера по живопис „Димитровград 2012. Петима са тазгодишните участници, информира Надежда Стойнева, уредник на галерия „Петко Чурчулиев“.

Проф. Димитър Чолаков от Шуменския университет е показвал свои картини на десетки изложби у нас и в чужбина. Това е живопис на определени и дълбоки състояния , казва за своя ученик акад. Светлин Русев.

Свилен Блажев от Кюстендил е най-младият художник със самостоятелна в Националната художествена галерия. След като вижда негова творба в Брюксел, комисарят на ЕК Гюнтер Ферхойген заявява, че ще приеме България предсрочно в ЕС. Самобитният му стил прилича на декоративна приказка, казват за Чавдар Петров от Видин, чиято най-нова изложба се нарича – „Далечно плаване“. 

Димитровградският участник в пленера е Георги Стойнев, един от основателите на професионалната художническата група в града, с творби в 11 художествени галерии в страната.

И този път главният двигател на пленера е талантливият Стефан Чурчулиев, по чиято инициатива през 2010 г димитровградската традиция бе възстановена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button