Регион

Пожар изпепели 1 200 декара в Сакар, стигна и до къщите

Снимки от СакарнюзПожар е изпепелил 1 200 декара площ в Сакар между харманлийските села Богомил и Коларово. Пламъците са тръгнали в ранния следобед и са стигнали на метри от първите къщи в селата, съобщи за Haskovo.info началникът на областната пожарна в Хасково комисар Николай Вълчев.

Огнеборци и местни жители са спрели огъня малко преди да подпали къщите в селата. Обгорели са дворни места. Изпепелени са 30 декара гора. Над 1 000 декара сухи треви и храсти също са изгорели в пламъците.

Шест противопожарни екипа от Харманли, Симеоновград, Хасково, Любимец и Димитровград, горски, служители на общинското лесничейство в Харманли и доброволци са гасили пожара. Той е локализиран, но на място остават дежурни огнеборци, които да спрат разпространението му към селата. Спасени са лозови масиви и гора, допълни комисар Вълчев.

Пътят Харманли – Тополовград е бил затворен за движение за няколко часа.

 Снимки от Сакарнюз  Снимки от Сакарнюз

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button