Хасково

Консултират безплатно безработни в Хасково и Димитровград

Безплатни консултации на безработни се провеждат в офисите на Фондация „Х&Д Джендър перспективи“ в Хасково и Димитровград.

Специалисти ще помогнат за намирането на работа на хора от няколко целеви групи: жертви на домашно насилие, хора с увреждания, представители на етнически малцинства, младежи до 29 г. и безработни над 55 г.

Новата възможност за намиране на работа е в рамките на спечелен европейски проект от фондацията, който ще продължи 25 месеца. Безработните могат да получат консултации от трудов посредник, социален работник, психолог и юрист, обясни ръководителят на проекта Петя Петкова.

Работа
Екипът

Очакванията са да бъдат обхванати около 200 безработни – 120 от целевите групи и 80 членове на техните семейства. Целта е поне 20 души да започнат работа.

От фондацията ще осигуряват контакти с работодатели, като за целта ще поддържат необходимата база данни. Има възможност и за мобилна услуга, като се посещават селата в региона.

През месец май се провеждат информационни срещи, като вече трима безработни са заявили желание за участие. Същинската работа ще започне през юни. Няма да бъдат връщани и хора от други общини в Хасковска област.

Междувременно продължават и консултациите с жертви на домашно насилие.

Консултативният център в Хасково се намира на улица „Пирин“ №9, етаж 1, тел.: 0878 567 659, 0879 130 158.

Офисът в Димитровград е на улица „Св. Климент Охридски“ №1, етаж 1, офис 1, тел.: 0879 132 080.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.05.2024 21:41 21:41

Това ми звучи някък си педалско с гавра с хора с увреждания…

аз съм
аз съм
14.05.2024 21:48 21:48

Ето така се крадат (усвояват) европейски средства. Ефектът ще е нулев

Back to top button