Регион

В ромските махали въртят търговия в двора без документи

Агенция по храните - ХасковоШест акта на търговци, които работят без документация са съставили през миналата седмица инспекторите от Агенцията по храните в Хасково. Това е станало при проверки в ромската махала на Любимец.

Инспекторите констатирали, че масово местните хора въртят търговия в дворовете си без дори за се замислят да регистрират обектите си. Глобите за това са на физически лица и са между 1 000 и 2 000 лева, съобщиха за Haskovo.info от агенцията.

През миналата седмица в Хасковска област са извършени общо 115 проверки. Санкционирани са 3 хранителни магазина в Димитровград заради стоки с изтекъл срок на годност, липса на регистрация и пълна етикетировка върху продаваните продукти.

Глоби ще има и за собствениците на бистро в Симеоновград и кафене в Хасково, които имат пропуски в документацията и не съхраняват хранителни продукти според изискванията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button