Хасково

Доклад: Делян Добрев е пълноценен участник в парламентарния контрол

Делян ДобревМинистър Делян Добрев заедно с още двама министри има пълноценно участие в парламентарния контрол. Оценката е на столичния Института за модерна политика, който представи своя 9-ти редовен доклад „За състоянието на парламентарното управление“ за периода януари-юли т.г. 

Министър Добрев, също като своя предшественик, заявява желание да води пълноценен и продуктивен диалог с народните представители, се казва още в доклада. Сред въпросите, зададени към него, преобладават свързаните с АЕЦ „Белене“ и АЕЦ „Козлодуй“, и цените на горивата.

Прави впечатление малкият брой зададени въпроси в областта на туризма. Те са предимно по конкретни случаи, а не с цялостното развитие на този сектор.

Докладът разглежда и въпросите на народните представители по проблеми, свързани с отделните избирателни райони. Най-малко питания по време на парламентарния контрол са отправяни във връзка с районите Димитровград и Ямбол, сочи проучването.

Институтът за модерна политика е независима гражданска организация, която анализира критично управлението и законодателството и формулира препоръки. Докладът е изготвен от екип от университетски преподаватели и професионалисти в областта на правото, социологията, политическите науки и в практиката на държавното управление. Той се изпраща на депутатите и ръководствата на политическите партии, на президента на България, на министър-председателя, правителството, както и до Европейската комисия, Европейския парламент, Съвета на Европа, Държавния департамент на САЩ, чуждестранните дипломатически представителства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button