Любопитно

Празничен концерт „С песните на българските композитори“ в Хасково

Празничен концерт „С песните на българските композитори“ събира на една сцена хор „Орфей“ и хасковски поети, съобщават от общината.

Той ще е на 20 май от 18:30 часа в концертната зала на Младежкия център при свободен вход. Посветен е на 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура.

Участват Детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова, пианист Ирен Капеловска, вокален педагог Вили Костадинова и хасковски поети.

Междувременно Община Хасково, Дружество „България“, Българско неделно училище „Свети Иван Рилски“, Департамент „Езици, литература и култура на страните от Черноморския регион към Тракийски университет „Демокрит“, специалност „Български език и литература“ организират празнично честване на 24 май в град Комотини.

Празникът ще бъде отбелязан с тържество, на което студенти и ученици ще представят разкази, стихове и песни за делото на българските първоучители. Кулминацията на тържественото честване е спектакълът „Женско царство“ по Ст. Л. Костов, постановка и режисура Румяна Георгиева на Младежка театрална трупа „Театър Арлекин“ – Хасково.

Честването ще се проведе в Комотини на 25 май от 13 ч. в Аулата на университета и е с подкрепата на Генералното консулство на Република България в Солун.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button