Хасково

Жега в Хасково, подобрихме рекорд от 1939 година

Жега, илюстрацияРекордната температура, измерена на днешния ден в Хасково до днес, беше подобрена, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в града.

Малко след 15 часа термометърът е отчел 38,6 градуса на сянка при досегашно рекордно показание от 38 градуса, измерени през 1939 година.

Възможно е към 18 часа, когато е следващото контролно измерване, показанието да е още по-високо, коментираха метеоролозите.

Въпреки че днешната максимална температура е доста висока, денят не е най-топлият от началото на лятото. Вече са били отчетени и по-високи стойности.

Жегите ще продължат и утре, макар и с не чак толкова високи температури. От четвъртък ще започне захлаждане, а в събота показанията трябва да паднат с близо 10 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ОК на ДКМС
ОК на ДКМС
08.08.2012 15:55 15:55

Къде е БЧК къде е др.М.Мечеринкова,защо няма нейни хора да раздават вода на гражданите из града?Минке не се крийте,точно сега мястото ви е между хората,а не в канцеларийките да да…

Back to top button