Регион

Любимец празнува с уроци по Карвинг

ЛюбимецПо традиция през последната седмица на август любимчани организират панаир в своя град. С течение на годините панаирът се превръща в един духовен празник и повод за ежегодни срещи на любимчанските родове.

И тази година в дните на панаира е предвидена пъстра културна програма с много музика и танци, с кулинарни изложби и уроци по Карвинг за издълбаване на изящни форми в плодовете и зеленчуците.

Начало на празничното честване се поставя с провеждане на Конкурс „Мис Любимец – 2012 г.“. Той ще се проведе на 22 август вечерта. По време на състезанието претендентките за короната ще имат възможност да покажат не само своите физически данни, грациозна походка, но и стил, маниери и интелектуални способности. Наградният фонд е 150 лв. за първо място, 100 лв. за второ и 70 лв. за трето.

На следващия ден във фоайето на НЧ „Братолюбие“ ще се проведе кулинарна изложба – „От градината в чинията“. Идеята на тази изложба е да се покаже какво може да се приготви от плодородните градини на Любимец. Изложението ще бъде с конкурсен характер, а участниците ще могат да покажат своите умения, да развихрят своята фантазия и да представят по възможно най-интересен и нетрадиционен начин продукция от своята градина в чинията.
Предвиден е и щанд, в който местни производители ще изложат всички плодове и зеленчуци, които се произвеждат в нашия регион. Той ще бъде озаглавен „Извор на плодородието – Реколта 2012“. След приключване на изложението ще има изложба и провеждане на уроци по Карвинг.

По-късно същия ден на пл. „Трети Март“ Танцова формация „ЕЛИКА“ от Пловдив ще забавлява местното население. На 25 август програмата продължава с музикалните изпълнения на  Струнен квартет „Интро“ отново от гр. Пловдив, а от 21.30 ч. оркестър „Димитровград“ ще озвучи центъра на града с традиционната българска народна музика. 

Мястото на провеждане на Традиционния панаир отново ще бъде в центъра на града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button