Хасково

1 342 се явиха на матурата по български език в Хасковска област

72 зрелостници не се явиха на държавния зрелостен изпит по български език и литература в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

1 342 абитуриенти работят върху матурата, като недопуснатите са общо 124. Изпитът започна в 8:30 часа и продължава 4 часа. Той се провежда в 22 училища в региона в 120 зали, а квесторите са 348.

В хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ тази сутрин очакваха 127 абитуриенти.

МатураТази година няма промяна във формата на теста, който се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и две с разширен свободен отговор. Последният 41 въпрос включва есе по зададена тема или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени творби.

Матура

По-късно стана ясно, че темата е „Цената на компромиса“ по „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски. Втората възможност е есе със заглавие „Мълчанието – сила или слабост“.

Резултатите ще бъдат обявени до 7 юни.

Вторият изпит е на 20 май, а третият ДЗИ по желание ще се провежда в периода от 22 до 31 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button