Регион

Откриха 70 000 ментета в два тира на границата – ВИДЕО

Близо 70 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла, са открити в два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Проверката е извършена от смесените екипи на Митниците, Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

На 9 май в 21:35 часа на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените документи от турския шофьор той превозва текстилни изделия от Турция за Полша.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която са установени 310 колета, съдържащи 56 273 текстилни изделия с обозначения на защитени търговски марки, сред които тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки. В колетите са открити още 4 336 чифта обувки с лога на известни спортни марки.

Стоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Няколко часа преди това, в друг товарен автомобил с турска регистрация, отново превозващ стока от Турция за Полша, митническите служители са установили общо 9 192 текстилни изделия – облекла, носещи лога на известни търговски марки. Една част от тях – 4500 са декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, за което ще бъдат уведомени маркопритежателите.

Другата част от задържаните облекла – 4 692, не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. За откритите контрабандни стоки на турския водач е съставен акт по Закона за митниците.

Междувременно от полицията съобщават, че вчера в къщата на 39-годишен мъж в хасковското село Долно Войводино са открити 89 фалшиви текстилни стоки и спортни обувки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button