Регион

Пожарът край Динево обхвана 2500 дка площ, местните се покриха

Пожарът2500 дка площ, от които 1500 дка широколистна гора е обхванал върховия пожар край Хасковското село Динево.

Гори на два фронта. Единият е към село Динева, а другият – към село Малево. Няма опасност за населението.

Пет екита огнеборци са на мястото на пожара. Осигурени са две водоноски от община Хасково. На помощ са се притекли горски служители. Утре в гасенето на огъня ще се включат и военните.

Местните хора пък си тръгнали веднага щом видели, че са пристигнали пожарните

Началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Вълчев е поискал кметицата на Динево Димитрия Желева да мобилизира отново хората си, за да могат заедно всички да се справят с огнената стихия.  За целта Желева била камбаната, пуснала и два пъти сирените в селото.

С днешният огнен инцидент големите пожари в областта за последните няколко седмици стават три. Първият, който бе на границата с област Стара Загора, унищожи над 3500 дка широколистна гора и лесонепригодни площи. Другият пожар бе в землищата на селата Брягово, Любеново и Родопи, където огнената стихията погълна 2100 дка площ, от които 1200 дка – гора.

Пожарът Пожарът
Пожарът Пожарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.08.2012 17:05 17:05

Крийте се, крийте се, пожарът във вашите къщи ще влезе

Back to top button