Регион

Крият контрабандни цигари в резервни гуми, брони и тайници

131 140 контрабандни цигари са открити при проверката на четири превозни средства, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Нелегалните цигари са открити от съвместните екипи на Митниците, Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

При един от случаите на 13 май около 3 часа на пункта пристигнал товарен автомобил с българска регистрация, а турският шофьор е представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани необичайни плътности в превозвания товар. При последвалата физическа проверка са открити 6 кашона с 76 400 цигари от различни търговски марки, без български акцизен бандерол.

ЦигариКонтрабандни цигари и наличието на два специално изградени тайника са открити на 10 май при проверка на лек автомобил с румънска регистрация. Шофьорът и неговата спътница, които пътували за Румъния, заявили пред митническите служители, че нямат нищо за деклариране.

В хода на контролните действия митническия служител премахнал мокета в багажното отделение и установил наличието на специално изграден тайник, който е бил празен.
Последвала проверка на автомобила с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности на тавана, в който е открит друг тайник с укрити в него 24 940 цигари.

ЦигариПри други два случая на 11 и 12 май са открити общо 29 800 цигари в две превозни средства. Една част от цигарите – 530 кутии, са били скрити в резервната гума на товарен автомобил, пътуващ от Турция за Франция.

Другите 18 400 цигари са открити в лек автомобил на четири различни места – във фабричните кухини на багажника, в тавана на купето, в резервната гума и в задната броня. Автомобилът е управляван от български гражданин, който пътувал от Турция за България.

На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците. За установените специално изградени тайници, на шофьора на автомобила също са съставени актове за административно нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button