Любопитно

Музейни експерти от Южна България проучват опита на Италия

Експерти от единадесет музея в Тракийския туристически район приключват пътуване до Италия, където се запознават с опита на различни туристически обекти и институции в областите Пиемонте и Ломбардия.

В град Кастелето сопра Тичино бяхме приветствани от кмета, пръв лектор бе Алберто Бонисоли, бивш министър на култура и туризма, каза директорът на Историческия музей в Свиленград Елена Митева, която е в състава на групата, в която е и проф. Цонка Каснакова, директор на харманлийския музей.

Специалистите са посетили езерото Маджоре, Музея на дизайна в Милано, чиято експозиция представя над 2 300 продукта, отличени с престижната награда „Златният компас“.

МузейОстанали са очаровани от пинакотеката Брера, където в повече от 30 зали се съхраняват произведенията на известни италиански художници от различни епохи. Възхита предизвикали Базиликата Санта-Мария-Маджоре в Бергамо, Музеят на цигулките в Кремона със звездата на хранилището – Страдивариус и други обекти, които привличат милиони посетители от цял свят.

МузейМузейните експерти от Южна България са обсъждали какви технологични решения се прилагат в експонирането, начини за презентация на обектите и експозициите в тях, как се обучават ученици и преподаватели и приложим ли е този опит в Тракийски туристически район.

Пътуването е организирано от Организацията за управление на Тракийски туристически район, учредена в изпълнение на Закона за туризма и Националната концепция за туристическо райониране, със седалище Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button