Регион

Спряха от движение автобус с туристи при проверки на Капитан Андреево

Нови проверки за нелоялни практики при организиране на туристически пътувания са извършени вчера на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Министерството на туризма.

Служители на ведомството съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, НАП и Икономическа полиция са проверили 25 автобуса, пристигащи от Турция. Контролните действия са извършени на туроператорите – организатори на пътуванията за законово извършване на дейността.

От Автомобилна администрация са установили нарушения при проверката на един от превозвачите. Автобусът е спрян от движение, а на водача е съставен акт за международен автомобилен превоз на пътници и товари без необходимия валиден лиценз за изпълняване на дейността.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната, допълват от ведомството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
НА АДРА ТУР
НА АДРА ТУР
20.05.2024 15:31 15:31

ДА НАПРАВЯТ ПРВЕРКА
ВСЕКИ ДЕН КАРАТ С ПРЕВИФЕНА СКОРОСТ.

Анонимен
Анонимен
20.05.2024 16:06 16:06
Отговор до  НА АДРА ТУР

Митниците бе се занимават със скоростта

Паткана
Паткана
20.05.2024 21:23 21:23

Карат с две тахо карти

Back to top button