Хасково

Хасковски квартали ще са без вода във вторник заради ремонт

Водоподаването на хасковските квартали „Орфей“, „Любен Каравелов“ и части от „Кенана“ ще бъде нарушено на 21 май, съобщават от ВиК.

Причината е изграждането на връзки на нов водопровод към мрежата. Става въпрос за магистралния водопровод по булевард „Васил Левски“, който захранва голяма част от Хасково.

Очаква се водоподаването да бъде спряно в 8:30 часа и да се възстанови до края на деня.

В края на месец април ВиК – Хасково започна подмяна и реконструкция на главния водопровод. Проектът предвижда подмяна на 535 метра стоманена тръба, положена през 70-те години на миналия век с отдавна изтекъл експлоатационен срок. Новата тръба е от полиетилен висока плътност. Планира се още подмяна на всички сградни водопроводни отклонения по трасето и монтиране на пожарни хидранти.

Работите се извършват в локалното платно на булевард „Васил Левски“ в близост до газстанцията и бензиностанцията на изхода за Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button