Хасково

Обучават избиратели за гласуване с машина в Хасково

Обучение на избиратели за гласуване с машина в изборите за членове на европейския парламент и за народни представители на 9 юни ще се проведе в Хасково, съобщават от общината.

Демо машина за гласуване ще бъде инсталирана от 21 май до 7 юни в стая №1 от северния вход на спортна зала „Дружба“, където се помещава Районната избирателна комисия.

На 25 май изтича срокът за подаване на заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Те се подават в общината, съответното селско кметство или чрез сайта на Главна дирекция ГРАО.

До 25 май избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в секция, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си.

Заявленията се подават по един от следните начини:

на място в Центъра за административно обслужване с адрес: гр. Хасково, пл. „Общински“ № 1, саморъчно подписани от избирателя и може да бъдат подадени от упълномощено лице;

чрез лицензиран пощенски оператор на адрес: гр. Хасково, пл. „Общински“ № 1;

на факс: (038) 664 110;

на електронна поща без да се изисква подпис: graon@haskovo.bg; graon_dd@haskovo.bg

При условие, че на територията на община Хасково се назначи подвижна секционна избирателна комисия, срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия ще бъде удължен до 3 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button