Хасково

Къща в Хасково гори за втори път в рамките на една година

изгорялата къщаЗа втори в рамките на една година се подпалва къща в Хасково. Става въпрос за дома на двама възрастни хора на ул. „Бъндерица“ 19 в квартал Хисаря.

Първият инцидент е регистриран на 22 юли миналата година. Огънят лумнал по обяд. Стопанката баба Нефизе си била в къщи, а съпругът й го нямало.

Година и три седмици по-късно сценарият се повтаря. Вчера в 13:23 ч. е получен сигнал за горяща къща на ул. „Бъндерица“ 19. На място пристигат 3 пожарни автомобила, но домът на възрастните хора отново изгаря. Унищожени са 120 кв. м. покривна конструкция, покъщнина, мебели, пералня, хладилник и лични документи.

„Лош късмет“ – така внукът на собствениците Мюмюн определи случката. „По едно и също време гори къщата, дядо го няма, баба е сама в къщи и никой от близките й не е при нея“, описа на кратко историята на пожарите в къщата Мюмюн. Той допълни, че миналата година след пожара са направили основен ремонт на къщата, която се състои от 6 стаи.
Дадохме над 40 000 лева. Покривът ни излезе около 10 000 лева, а дограмата – 7000 лева“, разказа внукът. Той бе категоричен, че ел. инсталацията на къщата също е била подменена, тъй като това е била причината за пожара миналата година.

Сега отново семейството трябва да задели пари за ремонт и ще го направи с надеждата следващата година кошмарът да не се повтори. „Не можем да си обясним защо се получава така. Да кажеш да имаме врагове, но нямаме„, бяха категоричини роднините на семейството.

изгорялата къща
изгорялата къща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.08.2012 15:14 15:14

Сва тия хора дань си драскат клечката сами, а?

хасковлията
хасковлията
14.08.2012 13:51 13:51

Как няма да горят къщите след като оголените провиснали кабели висят буквално над самите къщи напрежението не надвишава и 180-200 волта прегряват кабелите и пожара ти е налице.Къде е общината къде е кмета който предизборно уж май месец щеше да прекарва канализация и път,това го няма дори и в циганската махала камо ли по селата.В тези трудни години да ти изгори къщата това си е абсолутна трагедия.ДА СЪДЯТ ОБЩИНАТА И ЕНЕРГОТО,ДА ИМ ПОЕМАТ ВСИЧКИ РАЗНОСКИ ПО РЕМОНТА.ДОКАТО НЕ ОПРАВЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО ТАМ ЩЕ ГОРЯТ ОЩЕ КЪЩИ И ЖЕРТЖИ ЩЕ ИМА.

Back to top button