Регион

Шофьори и пътнички опитаха да пренесат през границата недекларирани близо половин милион лева

447 663 лева в недекларирана валута са задържали митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“ през последните дни. Един от случаите е с пътнички в автобус, един – в товарен автомобил и един – в лека кола.

На 16 май в автобус с турска регистрация, пътуващ от Украйна през България за Турция митничарите са открили в пет пътнички общо 171 200 недекларирани щатски долари. Те били скрити в дамските им чанти, в бельото и джобовете на връхната дреха на една от жените.

Два дни след това недекларирана валута е открита в арматурното табло на шофьорската кабина на товарен автомобил, пътуващ от Нидерландия през България за Ирак. В укритието е намерен черен полиетиленов плик с 39 900 евро.

Третият случай е няколко дни по-рано. В лек автомобил, идващ от Турция във фабрична кухина под кората в багажника били скрити в хартиена торба различни банкноти евро и долари, както и кутия с 8 златни гривни. Стойността на валутата е общо 68 534 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button