Регион

Местни читалища с награди от „Богородична стъпка 2012“

снимка: Събори бгЧиталище „Христо Ботев“ в свиленградското село Щит спечели специален плакет от 7-ия национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка 2012“, съобщиха организаторите от Стара Загора.

Сред най-добре представилите се участници са също фолклорните групи на Странско, Добрич и Тракийското дружество „Капитан Петко Войвода“ в Димитровград. С награди се завърнаха и изпълнителите от Малко градище,  Оряхово, Българин, Минерални бани и Сусам.

4 хиляди певци и танцьори излязоха на трите фестивални сцени на открито през уикенда. В журито тази година бяха проф. д-р Елена Кутева ,директор и главен художествен ръководител на Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, както и познатият на хасковлии Крум Георгиев – член на Международната академия за традиционно изкуство, носител на световен „Оскар“ за фолклор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button