Хасково

Глобиха стол за хранене в Хасково без регистрация

Областна дирекция по безопасност на хранитеСтол за хранене в Хасково ще бъде глобен, тъй като работел незаконно, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ към ОДБХ Мартин Александров.

Търговският обект е отворил врати, за да изхранва работници, но тъй като не е бил регистриран по Закона за храните, ще трябва да затвори врати до отстраняване на нарушението.

Още три обекта ще бъдат санкционирани заради липса на регистрация. Това е шатра в Димитровград, където се продавали закуски, вафли, плодове и зеленчуци, и два търговски обекта в тополовградското село Синапово.

В Симеоновград глоби ще отнесат собственици на хранителен магазин и склад за безалкохолни напитки. Магазинът е разширил асортимента си като е започнал да продава кафе, а работници в склада не са водели прецизно документацията.

За седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните са извършили общо 103 проверки, връчили са и 2 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button