Хасково

180 рибовъди в Хасковско трябва да се пререгистрират

Рибовъдство, илюстрация180 регистрирани за стопански риболов лица в Хасковска област трябва да се пререгистрират по нова процедура след 31 декември. Изискването е заложено в новия закон за рибарството и аквакултурите, който е в сила от миналата седмица, обяви на пресконференция днес директорът на местната структура на ИАРА Милчо Милчев.

Досега те са имали право да ловят риба за стопански нужди от водоемите, които стопанисват на база разрешително от ИАРА. Документите ще са валидни до Нова година. След това, ако искат да продължат бизнеса си, те ще трябва да получат нови разрешителни по друга процедура, която вече изисква и документ и за оценка на въздействието на околната среда и регистрирана фирма.

Всичко това оскъпява доста процедурата. На практика вместо разрешително за стопански риболов, те вече ще имат разрешително за рибовъдство, т.е. развитие на аквакултури. Такива в момента има едва 15. След Нова година стопански риболов ще се извършва единствено в река Дунав и в Черно море.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button