Регион

Млади психолози почистват зелените площи в Бисер

Наводнението, архивСдружението на младите психолози в България подготвя провеждането на Доброволчески лагер във възстановяващото се след наводнението село Бисер.

В началото на септември там ще направят своя бивак 58 младежи от цялата страна. В продължение на една седмица те ще почистват и облагородяват тревни и цветни площи, детски съоръжения за игра. Доброволците ще се трудят също в село Лешниково и в Харманли.

В момента върви обучение на екип за психологическа подкрепа, информира Даниел Джинсов от ръководния екип на Сдружението на младите психолози. Участват 15 студенти по психология и активисти на младежки организации. Курсът се води от специалист по прилагането на метода на психодинамичния тренинг и включва теми като общуване и работа в екип, основи на консултирането, специфика при травмени преживявания. След обучението младите психолози ще провеждат в Бисер консултации на терен и ще сформират групи за споделяне на собствен опит и подкрепа.

Дейностите на Сдружението на младите психолози са подкрепени от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“ и община Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button