Регион

На Димитровден протоерей Георги Тодев става официално почетен гражданин на Димитровград

Протоерей Георги ТодевАрхиерейският наместник протоерей Георги Тодев ще получи званието „Почетен гражданин на Димитровград” на Димитровден, съобщават от местния общински съвет.

Отличието ще бъде връчено на официална церемония от председателя на местния парламент Стефан Димитров и митрополит Николай.

Отец Георги ще бъде удостоен с почетното звание за изключителните си заслуги в областта на християнството, богослужението в служба на хората и издигане на авторитета на Димитровград

Георги Тодев е роден на 16 юли 1955 година в село Ябълково в семейство на православни християни. Основното си образование той завършва в родното си село, а средното си образование – в Софийска духовна семинария през 1975 година. На 25 септември същата година е изпратен да отбива военната си служба в „Трудови войски“ в Стара Загора. През 1977 година е приет за редовен студент в Софийска духовна академия, която завършва през 1995 година задочно поради семейни причини. Семеен с три деца. 

Георги Тодев е ръкоположен за свещеник на 18 февруари 1990 година в епархийски храм „Св. Богородица“ – град Пловдив от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Арсений и е изпратен на работа в храм „Св. Димитър“ – Димитровград. Тук близо 18 години той служи с отец Кирил. 

В края на април отец Георги бе провъзгласен официално за архиерейски наместник на Хасковската духовна околия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button