Външни публикации

Игрите с карти – вашето онлайн предизвикателство

Онлайн игрите бързо се превръщат в една от най-вълнуващите форми на забавление. С милиони играчи, които предпочитат да си останат у дома и да играят покер, бридж или бакара онлайн, изглежда, че ерата на наземните казина бавно приключва.

Дигиталните платформи набират все по-голяма популярност и за това има една съвсем естествена причина – спокойствието на дома в съчетание с много по-големите възможности на виртуалните игрални маси. Възможността да не напуснат зоната си на комфорт и в същото време да изпитат страстта на интелектуалното предизвикателство при играта на карти, няма как да не привлича все повече привърженици

Много специалисти гледат на покера, бриджа или бакарата като средство за тренировка на ума и способностите ни да развиваме мисленето си.

Помагат ли онлайн игрите на карти

Онлайн игрите с карти могат да понижат нивата на кортизол, един от хормоните, свързани със стреса, и ефективно да ви направят по-щастливи. Преди да решите, че това е прекалено медицинско изказване, опитайте се да си припомните как след края на работния ден се разтоварвате с онлайн покер с приятели.

Игрите с карти на специализираните онлайн платформи  могат да подобрят паметта, концентрацията и уменията ви, особено ако сте срещу по-предизвикателни противници, което ви кара да мислите по-активно и използвате стратегии, за да да спечелите. Тези игри и предизвикателните възможности, които могат да предложат турнирите, ще повишат умствените ви способности.

Всяка онлайн игра, включително бриджът, насърчава комуникацията и отборната дейност. Отделните стаи само с няколко избрани играчи могат да ви помогнат да общувате в среда, която можете много или малко да контролирате.

Играете от телефона си? Най-готиното нещо при мобилните игри с карти е, че можете да правите това по всяко време и навсякъде. Всички онлайн казина имат мобилна версия или специално мобилно приложение, така че можете да разчитате на тях винаги, когато е скучно.

Ползи от игрите на карти онлайн

В следващите редове ще видим какви са ползите от това да играем игри на карти онлайн и как те могат да подобрят нашето логическо мислене и удовлетвореност.

По-добър фокус по време на игра

Знаем със сигурност, че игрите с карти могат да повишат вниманието, а тези, които ги играят, са със силно развито съзнание. Професионалните покер играчи имат добре тренирани мозъци, способни да анализират всеки момент от играта и подскажат правилния ход.

Последните изследвания показват, че играенето на игри с карти, като покер онлайн, може да подобри умствените математически изчисления. Играта на покер онлайн като Texas Hold’em включва десетки различни вероятности, при които умствените математически умения са поставени на изпитание, а интуицията е наистина на изпитание. Съществува и елемент на стратегия, който помага за изграждането на дългосрочна памет.

Логическото и стратегическо мислене се подобряват

Някои от игрите на карти са по-скоро забавления, но има и такива, които залагат на интелектуалното предизвикателство. То от своя страна изисква разработването на специална умствена или поведенческа стратегия. Или казано по-друг начин, чрез онлайн игрите на късмета се стимулира мисленето.

Всяко решение, независимо дали индивидуално или отборно може да повлияе на развоя на играта и на резултата ѝ. Ако сте влезли с определена парична миза, това може да покачи адреналина ви. В случай, че в реалния живот сте концентриран и с желание за победа, тези качества могат да са ви от полза и на виртуалната игрална маса.

Колкото повече играем, толкова повече помним

Онлайн игрите с карти могат да ви помогнат да подобрите паметта си. Когато свикнете с правилата и схемите на дадена игра, ще установите, че с течение на времето ставате все по-добри в припомнянето им.

Това може да помогне за изостряне на паметта ви, което улеснява припомнянето на друга информация, която може да ви е необходима. Освен това играта на карти изисква от вас да внимавате, което допълнително подобрява уменията ви за съсредоточаване и запомняне.

Играенето на тези игри може да ви помогне да разпознавате и запомняте по-лесно модели. Игровият процес ни стимулира са  мислим по-бързо и критично, което улеснява бързото намиране на решения. Това отново ще изисква бързи рефлекси и критично мислене.

Онлайн игрите на карти като средство за печалба

Вече стана дума, че тръпката от играта и усилията за победа са свързани с голямо количество ендорфин – хормонът на щастието.

Радостта от победата, напрежението от следенето на случващото се на виртуалните маси или развиването на успешна онлайн стратегия са изкушението, което привлича стотици хиляди фенове в интернет платформите.

Back to top button