Регион

Три дни пръскат срещу комари и кърлежи в Димитровград

Пръскане на зелените площи в Димитровград срещу комари и кърлежи ще бъде извършено на 24, 25 и 26 май, съобщават от общината.

Третирането на градинките срещу имаго и ларви на комари ще е на 24 и 25 май. Препаратите, които ще се използват са: срещу имаго на комари – Цитрол 10/4 УЛВ, а срещу ларви на комари – Димилин 2 ТБ. Изпълнител на услугата е пловдивска фирма.

Обработката ще обхване улични дървета, храсти и зелени площи в междублокови пространства на територията на града, включително трите квартала „Марийно“, „Черноконево“ и „Изгрев“, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове в града. Пръскането срещу комари ще се провежда по график късно вечерта.

На 26 май се планира третирането на тревните площи срещу кърлежи. Ще бъдат обработени всички градинки на територията на Димитровград, кварталите, учебните и детските заведения, стадионите, както и дворовете на социалните заведения.

При неблагоприятни метеорологични условия е възможно датите да бъдат променeни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button