Хасково

Празнично шествие, концерт и награди на 24 май в Хасково – ВИДЕО

Над 1 500 деца, ученици, учители и родители се включиха в празничното шествие за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Пъстрото множество, водено от мажоретки и духовия оркестър, тръгна от площад „Свобода“, премина през центъра и стигна до площадка „Спартак“.

Ученици от ОУ „Любен Каравелов“ пуснаха бели гълъби в небето, а талантливи изпълнители се представиха с празничен концерт.

Празник

Аплодисментите заслужиха Клуб „Мажоретки“ от ОУ „Любен Каравелов“, Формация за изпълнение на народни песни от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Шукран Сабриева от ОУ „Никола Вапцаров“, Божана Тодорова от ОУ „Св. Климент Охридски“, Вокална група „Олимпиец“ от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Вокална група от ФСГ „Атанас Буров“.

В празничното си приветствие кметът Станислав Дечев каза, че 24 май е българският Великден. „В почитта ни към учителите се корени нашата българска сила. Благодаря от сърце на всички учители и просветители, на всички, които бранят българското слово и ни учат, че за нас науката е слънце. Честит празник на буквите и на всичко българско и родно!“, завърши градоначалникът, който връчи отличията „Ученик на годината“.

За високи постижения през годината в областта спорта наградата се присъжда на Мария Габрова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ученик на годината в областта на изкуството е Косара Атанасова от СУ „Васил Левски“ – Хасково, ученик на годината в хуманитарната област е Фатме Халибрям от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ученик на годината в природо-математическата област е Мартин Недев от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, а ученик на годината в областта на професионалното образование е Арам Дерандонян от ПГДС „Цар Иван Асен II“.

ПразникПредседателят на общинския съвет Таня Захариева каза, че на днешния ден благодарим и на всички съвременни будители, на посланиците на българската култура и изкуство. Експертна комисия е разгледала постъпилите предложения за отличията „За заслуги към образованието и културно дело“ и е номинирала за присъждане на отличията Красимира Педева за Учител в гимназиален етап на образованието. Тя е старши учител по английски език в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Номинацията за Директор с изключителни постижения в областта на образованието е за Маргарита Топалова от ПГДС „Цар Иван Асен II“, а за Културен деятел от областта на сценичните изкуства е номинирана Иванка Топузова, която е ръководител на школа за народни песни „Зора-Зорничка“ и женски народен хор „Зора-Зорница“ към НЧ „Зора-1982“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Елена
Елена
24.05.2024 13:42 13:42

Толкова съм разочарована от организацията на празника. Слабо, слабо, най- слабо от всичко, което съм виждала до сега. Толкова много хора, възрастни и деца,събрани на площад Свобода, с вълнение чакахме да започне празника и накрая на неизвестно произведение мажоретките изтанцуваха един танц и шествието тръгна към Спартак. Площада, пълен с хора остана глух и тих, без химна и без нищо вълнуващо! Как е възможно поне една тонколона да не озвучаваше площада? Пълно разочарование за всички ни. Няма как да изградим отношение у децата, без да им трепне нещо. Честит празник на всички ни!

Анелия Иванова
Анелия Иванова
24.05.2024 14:00 14:00

Абсолютно вярно. Нищо празнично и тържествено нямаше.

Елена
Елена
24.05.2024 15:17 15:17

Ами направете го тържествено !То на вас все не може да се угоди!Ако беше,като миналата година,пак щяхте да критикувате ,че всяка година е едно и също!Ейй нямате угодия!!!

Елена
Елена
24.05.2024 15:37 15:37
Отговор до  Елена

Ами някои се опитаха, носиха си преносима тонколона на шествието. За догодина ще знаем, че всеки сам трябва да се спасява.

Иванов
Иванов
24.05.2024 18:17 18:17

Не да ми пишете,че няма угодия,ами се вземете в ръце.Всичко се прави за да се отбие номер.Това е велик празник,а вие го посрахте.Извинявайте,ама като не можете и не знаете какво да направите,не се захващайте изобщо.

Петров
Петров
24.05.2024 18:22 18:22

Толкова вяло и умряло никога не е било на 24-ти май.Вървят хората все едно са на стачка-няма дух,няма нищо.Това ли е народа възродени.По-добре нищо да няма отколкото тази пародия.Направо е трагично.

Тони
Тони
24.05.2024 21:23 21:23

Към Елена:Толкова народ на парада,само мажоретките ли успяхте да видите?

Елена
Елена
24.05.2024 21:50 21:50
Отговор до  Тони

Да, само те преминаха под акомпанимента на духовата музика. Всички останали и цялото ръководство на общината, преминаха, като траурно шествие и то на 24 май! Ужас, дано поне на тях да им е харесало!

Last edited 23 days ago by Елена
Браво
Браво
24.05.2024 22:16 22:16

Станчо и екипа му е велик.Какво искате тука е така …..(хаской).Града се развива , магазини,игрални зали,големи къщи в Бадема и Ямача, а и на Кенана.Откриват се заводи.Училищата се пръскат от желаещи да учат.Университет има вече

Back to top button