Регион

„По стъпките на Богородица“ в Добрич днес и утре

Съборът в Добрич, илюстрацияПърви национален фолклорен събор „По стъпките на Богородица“ се провежда в димитровградското село Добрич. Форумът ще продължи и утре. Организатори са община Димитровград, кметството на селото и читалище „Пробуда-1926“.

В двудневната програма участие ще вземат 45 групи за изворен фолклор, сред които и такива от Трявна, Нови пазар, Ямбол, Минерални бани. На сцената в местността Манастира край Добрич ще се представят танцови състави и ансамбли, певчески групи и такива за народни традиции и обичаи, както и индивидуални изпълнители.

Председател на конкурсното жури е академик Крум Георгиев, а в състава му са още Александър Милушев и Васил Димитров от Хасково, съобщи организаторът  в отдел „Хуманитарни дейности, международни програми и сътрудничество“ на община Димитровград Валя Костова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button