Хасково

Стела Бинева влезе в националния отбор по астрономия и астрофизика

Единадесетокласничката Стела Бинева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково е сред най-добрите български ученици по астрофизика, които ще представят България в Международната олимпиада по астрономия и астрофизика.

Заедно с четирима свои връстници от София и Русе тя ще премери знания с най-силните състезатели по астрофизика.

Стела Бинева за първи път е част от националния отбор по астрофизика. Досега тя е участвала два пъти на Международната олимпиада по астрономия и е спечелила две бронзови отличия.

Национален отборОсвен с астрономия тя се занимава с физика, музика и отскоро с български език и литература, където достига трето място на националния кръг на олимпиадата. През юли Стела ще бъде част и от българския отбор за Международния турнир на младите физици.

Националният отбор по астрономия и астрофизика се формира от учениците, класирани на първите пет места във възрастовата група от 11-ти до 12-ти клас в националния кръг на олимпиадата по астрономия, уточняват от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button