Спорт

Близо 80 лекоатлети се състезават на стадион „Хасково“

Близо 80 спортисти от 7 клуба се състезават в кръг от верига за атлетика за младежи на стадион „Хасково“.

Стартовете започнаха от 10:30 часа с участието на 51 момичета и 28 момчета от „Атлетик“ – Хасково, „Хеброс“ – Харманли и клубове от Пловдив, София, Стара Загора и Сливен.

Надпреварата е за момчета и момичета от 11 до 13 години. Тя е само за състезатели.
Дисциплините са: при момичетата – 60 м. гладко бягане, дълъг скок и 600 м., а при момчетата – 60 м. гладко бягане, дълъг скок и 800 м.

Лека атлетикаHaskovo.info припомня, че вчера на стадион „Младост“ беше състезанието „Детска атлетика“ за деца от 6 до 11 години.

Йоан Радев от СК „Атлетик“ – Хасково е победител в трибоя за момчета под 14 г. Втори е Теодор Симеонов, трети е Хари Блядков и двамата лекоатлети на „Локомотив“ – Пловдив, съобщиха по-късно от общината.

При момичетата в трибоя първото място спечели Валена Георгиева от СК „Милкана Михайлова“ – Перник, втора е Мила Генова от СКЛА „Михаил Желев“ – Сливен, третото място заслужи Паулина Димитрова от СК „Галакси“ – Пловдив.

Наградите на атлетите връчи заместник-кметът Динко Тенев. За втора година Хасково печели домакинството на турнир от престижната младежка лекоатлетическа верига, която се организира от Българската федерация по лека атлетика.

70 деца се състезаваха в лекоатлетически игри в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button