Регион

Разработват комплексен проект за летище и автомобилна писта на Узунджово

Обществена поръчка за изработване на комплексен проект и осъществяване на авторски надзор на терена на бившето летище „Узунджово“ обявиха от Община Хасково.

Избраният за изпълнител следва да предостави всички проектантски услуги за изготвяне на комплексен инвестиционен проект в три фази. Крайната цел на проектантските услуги е да се разработи комплексен инвестиционен проект във фаза технически проект за автомобилна писта, така че да се осигури получаване на разрешение за строеж, посочват от общината.

Фаза – 1 предвижда разработване на генерален план и варианти на летище и автомобилна писта. Проектантът трябва да разработи геометрично решение за летателното поле, което включва пътеки за рулиране, перон, сграда за обслужване на летището, халета за ремонт на самолети и периметрова ограда. Като първи етап в генералния план трябва да се предвиди летателна площадка за лека авиация.

Необходимо е проектантът да разработи автомобилна писта в два основни варианта.
Първият вариант е за „осмица“ – трасето на пистата в даден участък преминава едно над друго. По този начин бройката на левите и десните завои са уеднаквява и износването на гумите е по-равномерно. Вторият вариант е класически – с лява посока на въртене.

Дължина на пистата ще е приблизително 4 200 метра и минимална ширина от 12 метра. На всеки от вариантите трябва да е предвидено пистата да се използва за драг и дрифт състезания или да се обособят самостоятелни места за този тип състезания.

Трябва да се предвидят обходен път с ширина 5 метра, боксове, полигон за oбучение за безопасно шофиране в лоши атмосферни условия, преминавания под пистата, трибуни – главна за 4 200 седящи места, допълнителни, паркинги, периметрова ограда, ограда за отделяне на посетителите от състезанието, шумозаглушаване, прожекторно осветление, път за достъп, инженерна инфраструктура, фотоволтаик.

След одобрение от възложителя на този етап се пристъпва към окончателното разработване на проектната документация. Фаза 2 – ПУП-ПЗ на летище и автомобилна писта и технически проект за автомобилна писта.

Срокът за изработване на комплексен проект е не повече от 270 календарни дни. Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 125 000 лева без ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.05.2024 13:24 13:24

И после какво, кой ще е инвеститора?
Или с парите на данъкоплатците ще се прави тая писта?

ГЕРБ ПОБЕДА
ГЕРБ ПОБЕДА
27.05.2024 13:36 13:36

Синът на Остап Бендер – отново е намислил престъпна схема да прибира данъците на община Хасково чрез писти и летища.
Източването на данъците на Община Хасково през сметището в Гарваново не стига. Трябва да надградим грабежа.

Проектант
Проектант
27.05.2024 17:10 17:10
Отговор до  ГЕРБ ПОБЕДА

Могат да проектират и Арена Хасково за 10000 места и нов градски стадион за 50000 места. Поне на хартия и картинки да ги имаме 😄

Rockrider
Rockrider
27.05.2024 17:38 17:38

Класически пример за корупция – злоупотреба с обществена служба за лично облагодетелстване.
По-лошото е, че и тоталитарният режим преди 89-та, и настоящият на ДПС/ГЕРБ нормализира корупцията до степен да продължаваме да избираме тези, които паразитират върху обществото.

Анонимен
Анонимен
27.05.2024 19:34 19:34

Пускайте пистата че и на мен ми се кара малко по мъжката,че още малко и всички са решили да ни правят джендъри явно.

Тодоров
Тодоров
28.05.2024 5:27 5:27

Никому ненужна простотия

Last edited 20 days ago by Тодоров
Георги
Георги
28.05.2024 8:56 8:56

Това ли е най-големия проблем на Хасково? Че нямаме писта? Ние улици нямаме, те писта ще си правят… Абсолютно съм против! По-скоро трябва да инвестират в производство, предприятие! Хората трябва да работят нещо с добри заплати! На тая писта колко човека ще назначите? 20? И ще им плащате на минимална заплата…Пълни глупости, пак ще се перат пари за строежи!!!! Поне като строите, стройте за нещо полезно!

Back to top button