Хасково

1 636 четвъртокласници се явиха на НВО по български език в Хасковска област

1 636 четвъртокласници се явиха преди обяд на национално външно оценяване по български език и литература в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Не се явиха 104 деца. Изпитът се провежда в 61 училища в областта. Той започна в 10 часа и продължава 60 минути, а за учениците със специални образователни потребности е 90 минути.

Тестът по български език съдържа 21 задачи, разпределени в три части. В първата има диктовка и 10 задачи с избираем отговор, тест за четене и тестови задачи и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор.

Втората част се състои от текст за четене с разбиране и до 10 задачи към него – 4 с избираем отговор и 6 със свободен отговор.

Третата част включва задача с творчески характер, изискваща учениците да създадат кратък текст от три до шест изречения с помощта на серия от картини.

Оценките от изпита се изразяват в брой точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

Утре четвъртокласниците се явяват на второто си национално външно оценяване по математика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button