Хасково

Заличиха кандидати за общински съветници в Хасково

Общинската избирателна комисия заличи регистрацията на двама кандидати в новите избори за общински съветници в Хасково на 23 юни.

От листата на „Има такъв народ“ отпада Деница Петрова под №15, защото след извършена служебна проверка в информационната система на ГРАО при Община Хасково е установено, че от 27 май 2021 г. е с постоянен и настоящ адрес в Пловдив. Съгласно решение на ЦИК кандидатът трябва да е живял най-малко през последните 6 месеца в съответното населено място.

По същата причина от листата на ДПС се заличава №29 Левент Хайрула. Проверката е установила, че на 17 август 2021 г. той има регистриран настоящ адрес в Германия. Впоследствие на 13 май 2024 г. е променил адреса си в населено място на територията на община Хасково и няма нужната уседналост от 6 месеца преди датата на изборите.

Двете листи за общински съветници не се пренареждат. Решенията на ОИК подлежат на обжалване пред ЦИК.

Общинската избирателна комисия назначи съставите на СИК на територията на община Хасково, след като на консултациите партиите не постигнаха съгласие.

По-рано Деян Милчев под №8 в листата на МК „Заедно за силна община-Българска социалдемократическа партия“ беше заличен по негово желание. На негово място беше регистриран Иван Михайлов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button