Любопитно

Космически празник за Деня на детето в Димитровград

Забавна програма за малчуганите под мотото „Космос“ ще има в Димитровград за Деня на детето – 1 юни, съобщават от общината.

Събитията за радост на малчуганите започват още на 30 май с концерта „Детство мое“ на Забавно-духов оркестър с участието на Вивиан Желева, Доби Дулева и Даяна Славова. Началото е от 18:30 ч. в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

В програмата на концерта освен емблематичната песен „Детство мое“ от филма „Неочаквана ваканция“ ще звучат и песни като „We are the world, we are the children“, „The bare necessities“ от Книга за джунглата.

На самия Първи юни програмата за децата ще започне от 10:30 ч. на Централната градска алея, където ще има множество активности, работилнички, пъстри балони и атракционни.

Занимателната игра за малките „Разходка в Космоса“ ще предложи истинско космическо пътуване, а в „Звездни игри“ по-големите ще пробват уменията си и ще се забавляват.

В работилничка „Звездни светове“ малчуганите ще разглеждат устройството на телескопи и ще гледат през тях, както и ще инсталират софтуер на телефона на звездното небе. Така по забавен и достъпен начин те ще научат повече за първия Планетариум в България, който се намира в Димитровград, за звездите, планетите и Вселената.

В занимателните работилнички „Звездни емоции“ малчуганите сами ще си изработват тематични гипсови фигурки, в работилничката „Ракети и звезди“ ще правят атрактивни украси, в друга ще изработват шлем за космонавти, а в четвърта ще правят календар.

Ще има още и къща за сладолед и любимото рисуване върху лица.

В „Корабни пътешествия“ възпитаниците от Моделен клуб-Димитровград ще предоставят на желаещи да опитат умения в управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на площад „Поезия“ и да карат атрактивни колички в площите около него. За най-малките е предвиден уютен и тематичен красив кът за оцветяване, наречен „Рисувам с усмивка“.

Весели снимки, щура забава с танци и песни очаква най-малките в Деня на детето.

Детска работилничка за оригами ще работи в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, където от 11 до 12 ч. и от 16 до 17 ч. децата ще се впуснат в едно прекрасно пътешествие на творчеството и въображението и ще творят интересни фигурки от хартия. Материалите са осигурени от галерията, а посещението е безплатно за всички деца. Поради ограничения брой места е необходимо предварително записване на телефон: 0886987759, 0391/6-45-02 или на лично съобщение в профила на галерията.

От 13 до 14 часа любопитните да научат повече за музикалните инструменти ще могат да ги разгледат в зала „Жул Леви“, където Забавно-духов оркестър специално отваря врати за музикалния свят за децата по повод празника Първи юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button