Хасково

Ден без автомобили в Хасково, раздават стикери на пешеходците

Инициативата „Ден без автомобили – ела пеша на работа“ се провежда днес в Хасково.

Ученици от Екип за качествен въздух при Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Фондация ХАЛО за втора поредна година раздават стикери на отиващите пеша на работа.

Сутринта учениците бяха пред сградите на общината, областната администрация и НАП. Стикер „За качествен въздух в Хасково“ получи и кметът Станислав Дечев, който дойде на работа с велосипед.

ПешеходциУчениците призовават всички жители на Хасково на 29 май да отидат на работа и на училище пеша. Те вярват, че с кампанията „Аз ходя пеша“ и с общи усилия всички заедно можем да направим въздуха в Хасково по-чист.

Отбор „За качествен въздух в Хасково“ избира едноименната тема, защото здравето на хората е изключително важно, а замърсеният въздух може да доведе до редица здравни проблеми.

Замърсеният въздух може да има негативно въздействие върху екосистемите и да допринесе до отравяне на почвата, водата и животните. Някои замърсители в атмосферата, като например въглеродният диоксид, са главният източник на глобално затопляне.

Намаляването на замърсяването на въздуха може да помогне за намаляване на въглеродния отпечатък и забавяне на климатичните промени. Като общество ние имаме отговорност да опазим околната среда за бъдещите поколения.

Кампанията „Аз ходя пеша“ е начин да покажем, че сме ангажирани да опазим планетата и да подобрим качеството на живот на всички хора, допълват организаторите на екологичната инициатива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Kiro
Kiro
29.05.2024 11:19 11:19

Направете нормален градски транспорт .. и няя ходя с колата ..

Красавеца999
Красавеца999
29.05.2024 14:07 14:07

Липсата на качествени автобуси, качествени тролей , лоши условия за ползване на велосипеди, липсата на велоалеи… Много ми е интересно как са нагласили нещата, че хората да си кажат браво на кмета как ходи с колелото на работа. Ама иначе всеки ден идва с колата ама тогава не го снимат 🤣🤣🤣

Анонимен
Анонимен
29.05.2024 18:23 18:23

Една вело алея няма ,покрай реката тротоари по 4 метра.пехотинци да има!!

Back to top button