Регион

Глобиха шофьори на автобуси при проверки на Капитан Андреево

40 автобуса, пристигащи от Турция са проверени на 26 май на ГКПП „Капитан Андреево“ при продължаващите инспекции за нелоялни практики при организираните туристически пътувания, съобщават от Министерството на туризма.

Акцията е съвместна с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Национална агенция по приходите и Икономическа полиция. Проверка е извършена и на 22 туроператори – организатори на пътуванията за законово извършване на дейността. Установено е, че всички туроператори извършват законно дейността, притежават удостоверения за регистрация и имат застраховки с валиден срок на действие.

От „Автомобилна администрация“ са установили 4 нарушения при проверката на превозвачите. Съставени са актове на двама водачи, за управление на технически неизправни автобуси по Закона за движение по пътищата и са съставени актове за незаписани данни от контролен уред в картата на водача, което е нарушение на разпоредби на AETR.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната, допълват от ведомството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button