Избори 2024 - Предизборни публикации

ДСБ: Сигурност, икономика, работни места и здравеопазване – темите от Брюксел до Хасково са едни и същи

Кандидатите на ДСБ за европейския, националния и местния парламент се срещнаха с хасковлии

Работата на политиците в Брюксел, София и Хасково трябва да е в полза на хората. Темите навсякъде са едни и същи и са важни са всеки от нас. Акцентите са сигурност, икономика, работни места и здравеопазване. Това заяви в Хасково досегашният евродепутат и кандидат за новия мандат Радан Кънев. Заедно с кандидата за народен представител Катя Панева и кандидата за общински съветник в Хасково Тодор Ташев те се срещнаха с жители на града.

Радан Кънев определи последните 5 години в Европейския парламент като много успешни. След Ковид са приети няколко важни здравни закона, в които той е бил активен участник, а те ще доведат до преодоляване на изолацията на България от здравни и фармацевтични услуги.

За Шенген Европейският парламент е толкова единодушен в защита на България и Румъния, че повече няма роля толкова категорично. От тук нататък задачата е на българското правителство да се пребори за преодоляване на последната съпротива в лицето на Австрия и да не се появи някоя друга, допълни Радан Кънев. Според него пактът за миграция, приет от Европейския парламент е сериозен успех за България и всички гранични страни.

ИзбориСпоред Радан Кънев българските граждани са по-напред от българските политици по европейските теми и задават верните въпроси по време на кампанията. Тя обаче е опорочена и отвращава избирателите заради начина, по който се прави през последните години.

Подготвени предварително компромати, които очевидно се създават от българските служби, вместо да се занимават с националната сигурност се вадят в удобен момент и виждаме, че институциите, които трябва да бранят националната ни сигурност, справедливостта, правосъдието, са всъщност едни добре работещи агенции за черен ПР, но платени от нашите данъци, коментира Кънев.

ИзбориПоследната година България имаше едно правителство, което най-сетне зае активна роля като законодател в Брюксел. Кабинетът Денков беше уникално активен спрямо предишните правителства. Само един от примерите е много успешната защита на българските производители на розово масло и други етерични масла, смята Радан Кънев. Според него обаче е очевиден опитът на ГЕРБ и ДПС да възстановят статуквото от 2009-2021 година. Той посочи, че когато ГЕРБ и ДПС имат мнозинство в българския парламент България в много отношения спира или върви назад.

Според кандидата за евродепутат българска и европейска политика се припокриват и затова е много важно да продължи доброто сътрудничество. За него като пример той посочи кандидата на ППДБ за народен представител от Хасково Катя Панева, която се превърна в национален лидер в ДСБ, а през последните 5 години са работили заедно по много икономически въпроси и въпроси на енергетиката.

Катя Панева, която беше номинирана за здравен министър в ротационния кабинет припомни, че преговорите се провалиха заради промени в състава на Министерския съвет в последните минути. Въпреки че и избирателите, и ние се уморихме от избори през последните години, аз ще продължа да призовавам хората да гласуват, защото само с по-висока активност можем да избегнем контролирания вот, каза Панева.

Ние успяхме да покажем през последните месеци, че успяваме да наложим своите идеи и законодателни реформи, които са в правилната посока. От тук нататък трябва да работим за това България да поеме своето Европейско бъдеще, категорична е Панева. Тя припомни, че държавата отдели 15 милиона за скрийнинг в ранна детска възраст. За жените с репродуктивни проблеми успяхме да увеличим по мое предложение с 20% финансирането за ин витро процедури, допълни тя. Правителството на Николай Денков осигури пари за всички общини, разпределени справедливо на база население. За област Хасково бяха заделени 183 милиона лева и за първи път пари стигнаха и до най-отдалечените райони.

ИзбориКандидатите на ДСБ в листите на ППДБ припомниха и силната връзка с местното управление. Заедно с кандидата за общински съветник в Хасково Тодор Ташев от години работим за създаването на индустриална зона между Хасково и Димитровград, припомни Катя Панева.

Преди дни за терена на бившето летище Узунджово беше обявена обществена поръчка за проект за летище и писта, а Ташев подготвя сигнал до Агенцията за държавна финансова инспекция и Сметната палата, тъй като според него ще бъдат похарчени 120 000 лева, а статутът на терена не е изяснен. Той беше даден на Община Хасково от държавата под условие, което не е изпълнено и следва да бъде върнат обратно и именно държавата да изгради там индустриална зона, посочи Тодор Ташев.

За Радан Кънев с номер 14 и преференция 105 в листата за европейските избори.

За Катя Панева с номер 14 и преференция 102 в листата за народни представители.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button