Хасково

Провеждат кампанията „Горска класна стая“ в Хасковско

Държавното ловно стопанство в Тополовград се включва в кампанията „Горска класна стая“, организирана от Изпълнителна агенция по горите.

Следващата седмица на негова територия ще има открит урок на тема „Горскостопански дейности – дърводобив и залесяване“. Участници са ученици от СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград, които ще се срещнат с лесовъди и горски служители.

Държавното горско стопанство в Хасково ще посрещне група от ПГДС „Цар Иван Асен II“. В лесопарк Кенана гимназистите ще се запознаят със стопанисването на горите и маркиране на възобновителна сеч в издънкови насаждения.

Кампания „Горска класна стая“ ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. Лесовъдите ще покажат гората като уникална класна стая, в която учениците и студентите ще се запознаят с дейности за устойчивото стопанисване на зеленото богатство, влиянието на климатичните промени, мерките за защита на горите от пожари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button