Спорт

Диа Евтимова почна с победа на US Open

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова записа първа победа в квалификациите на тазгодишното издание на US Open. След час и 45 минути игра снощи тя отстрани със 7:5, 6:4 американската тинейджърка Александра Кийк, която е 393-та в световната ранглиста.

За втори път в кариерата си Диа печели мач на турнир от Големия шлем и се класира за втория кръг от „пресявките“. Миналата година тя отново стартира успешно в Откритото първенство на САЩ, но впоследствие отпадна от надпреварата. Тъй като има да защитава точки от тогавашното си участие, третата ни ракета при жените няма да прибави към актива си спечелените сега 40 точки.

В момента 25-годишната хасковлийка заема 207-мо място в света.

Тази вечер тя ще излезе на корт № 9 в Ню Йорк срещу опитната австрийка Ивоне Мойсбюргер, която е поставена под № 29 в схемата и е 139-та в ранглистата.В единствения изигран мач между двете Диа загуби от австрийката с 2:6, 3:6 на турнира в Бад Гащайн.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще стартира на US Open директно от основната схема, жребият за която ще се тегли днес. Хасковлията се завръща официално на корта след като известно време лекува контузия, заради която записа загуби още в първия кръг на „мастърс“ турнирите в Торонто и Синсинати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button