Спорт

Гришо се класира убедително за третия кръг на „Ролан Гарос“

Григор Димитров се класира убедително за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, съобщават от федерацията.

Поставеният под №10 в схемата българин победи с 6:0, 6:3, 6:4 №41 в световната ранглиста Фабиан Марожан от Унгария. Това е втора трисетова победа за Димитров на турнира. В първия кръг Григор елиминира с 6:4, 6:3, 6:4 №88 в света Александър Ковачевич (САЩ).

В третия кръг хасковлията ще играе срещу №104 в света Зизу Бергс от Швейцария или №101 Максимилиан Мартерер от Германия.

Гришо започна страхотно и взе първите девет гейма, след което допусна изравняване за 3:3 във втората част, но отново реализира брейк за 5:3, когато над Париж заваля. След подновяването на играта Димитров взе втория сет с гейм на собствено подаване с 6:3.

В третата част Григор проби за 3:2, а при 5:3 пропусна три мачбола при сервис на Марожан. След това Димитров не допусна изненада и на собствен сервис затвори мача в своя полза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button